nieuws

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, aan het einde van de week 24 graden”

nieuws

Hulpdiensten redden hond uit Hoornsediep: “Dier had de lijn losgerukt”

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een hond gered uit het Hoornsediep. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

nieuws

Kleurrijk spektakel in De Poffert: “Het is genieten”

Wie deze dagen door De Poffert rijdt zal het niet ontgaan zijn: tientallen kleurrijke bloemen in de tuinen langs het Hoendiep. Achter de bloemenpracht schuilt ook een mooi verhaal.

nieuws

Meikermis succesvol verlopen, tienduizenden bezoekers

De meikermis zit er op. De gemeente spreekt van een succesvol evenement dat naar verwachting tienduizenden bezoekers heeft getrokken.

nieuws

Manifest om dorpen leefbaar te houden: “Komt steeds verder onder druk te staan”

De Dorpscoöperatie Ten Boer heeft een manifest opgesteld dat er voor moet zorgen dat dorpen in de voormalige gemeente Ten Boer leefbaar blijven. Men ziet namelijk dat door verschillende oorzaken de leefbaarheid steeds verder onder…

nieuws

Automobilist zonder geldig rijbewijs na achtervolging aangehouden

Agenten hebben dinsdagavond na een achtervolging een automobilist aangehouden die zonder geldig rijbewijs achter het stuur bleek te zitten. Dat meldt de politie op sociale media.

nieuws

Bouwtentdoek verwijderd bij Dudok-gebouw

De afgelopen maanden was het Dudok-gebouw aan de Turfsingel ingepakt en zorgde de witte tent er voor dat je het gebouw niet kon zien. Dinsdag is men begonnen met het verwijderen van het tentdoek.

nieuws

Fietser aangereden op oversteekplaats bij Van Ketwich Verschuurbrug

Bij een verkeersongeluk dinsdagavond op de Van Ketwich Verschuurlaan is een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

nieuws

Groningen Airport Eelde wordt niet een jachtvliegtuiglocatie: “Duidelijke no-go”

Groningen Airport Eelde wordt niet een jachtvliegtuiglocatie. Dat heeft het College van Gedeputeerde Staten van Groningen per brief aan staatssecretaris Christophe van der Maat (VVD) laten weten.

nieuws

Veiligheid roeiers in het geding door ‘Maai mei niet’

De veiligheid van roeiers op het Noord-Willemskanaal is in het geding. Door het gemeentelijke maaibeleid staat op diverse plekken langs het water het gras erg hoog. De fractie van Student & Stad maakt zich zorgen…

nieuws

Pro-Palestina demonstranten laten zich horen bij lustrum Rijksuniversiteit

Pro-Palestina demonstranten hebben zich dinsdagmiddag flink laten horen tijdens de opening van het lustrumfeest van de Rijksuniversiteit. De actievoerders willen dat de universiteit alle banden met Israël verbreekt vanwege de oorlog die het land voert…

nieuws

A28 komend weekend dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

De A28 is vanaf vrijdagavond het hele komende weekend dicht vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid voor het verkeer richting Assen.

nieuws

Universiteit en Gaza-activisten praten officieel niet met elkaar, maar kibbelen online wel over en weer

Zowel de Pro-Palestijnse activisten als het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen hebben de afgelopen dagen meermaals aangegeven dat er geen officiële gesprekken zijn. Maar gekibbeld wordt er wel op een indirecte manier: via statements lijken…

nieuws

Groningen City Club: aantal bezoekers stad daalt met 15 procent

De Groningen City Club maakt zich zorgen over het aantal bezoekers aan de stad door het werk aan de zuidelijk ringweg. Vergeleken met andere Nederlandse steden loopt Groningen 12 tot 15 procent achter qua bezoekersaantallen.

nieuws

Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Een 23-jarige Algerijn gaat vijftien maanden in het cachot voor een reeks van zeven inbraken in auto’s en een woning in Engelbert, die de man halverwege januari pleegde in één nacht.

nieuws

Politie zoekt ‘de waarheid’ achter mishandeling op fietspad Brailleweg

‘De waarheid achterhalen’. Dat is het doel van de politie met een getuigenoproep rond een mishandeling op het fietspad van de Brailleweg van afgelopen zaterdagmiddag.

F
U
R